Maak jouw ontbijtbuffet nu extra speciaal met zelfgemaakte chocopasta!

 

Chocopasta is meer dan alleen broodbeleg. Doe de chocopasta in leuke potjes en ze zijn voortaan onmisbaar op jouw ontbijtbuffet. En wat je allemaal met deze heerlijke pasta kan doen? Je kan het op je pannenkoek of wafels smeren, maar er kan nog veel meer! Je kan het ook gebruiken als ingrediënt voor je beslag wanneer je iets wil bakken, zoals brownies, taart of koekjes. En een lekker dipsausje voor je fruit? Dat kan! Aarbeien gedoopt in chocopasta is ook erg lekker!

 

horeca ontbijtbuffet potjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten:

  • 200 gram hazelnoten (geschild is aanbevolen)
  • 75 gram cacao poeder
  • 125 mililiter amandelmelk 
  • 4 eetlepels honing
  • ½ theelepel vanille-extract
  • Snufje zout
  • Bekijk de diverse potjes hier
 
 
Bereiding:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Pak de hazelnoten en verspreid deze over  de bakplaat. Rooster de hazelnoten tot ze geurig en donkerbruin zijn, dit duurt ongeveer 12 á 15 minuten. Pas op dat ze niet te lang bakken: het is niet de bedoeling dat ze zwart worden!
 
Als je de hazelnoten toch met een schilletje roostert, moet je het schilletje na het roosteren nog verwijderen. Laat de hazelnoten eerst afkoelen, stop ze vervolgens in een ruime pot met deksel en schud een paar keer flink heen en weer. Het merendeel van de schilletjes moet dan loslaten.
 
Doe vervolgens de hazelnoten zonder schilletje in een keukenmachine en laat deze 5 minuten draaien zodat het een gladde, losse pasta wordt. Ongeveer elke minuut moet je even de pasta doorroeren, dit doe je zodat alle olie uit de noten loskomt en het een mooie gladde ‘saus’ wordt.
 
Zodra je een sausje hebt, voeg je de cacaopoeder, amandelmelk, vanille-extract, zout en de honing toe en meng je net zolang totdat het één gladde saus is geworden. Dit sausje mag lekker zacht en glanzend zijn. Dit duurt ongeveer 2 minuten. 
 
Dit recept is goed voor 150 gram ambachtelijke chocoladepasta en in de koelkast blijft dit potje zeker een week goed!
 
Eet smakelijk!
 
Deze creatie is gemaakt door: