Dag van de cornflakes!

Cornflakes kunnen bewaard worden in het pak, maar kunnen daardoor ook snel oud worden. Voor deze graansoort is het belangrijk dat het pak na gebruik hermetisch afgesloten wordt. Een oplossing hiervoor is bijvoorbeeld een knijper op de verpakking plaatsen. Gelukkig zijn er chiquere oplossingen voor het bewaren van deze granen. Denk daarbij bijvoorbeeld eens aan verschillende soorten potten als bijvoorbeeld de inmaakpot. Deze pot is een zeer populaire pot die veel gebruikt wordt voor verschillende soorten toepassingen. Het is mogelijk om in de pot cornflakes of muesli te bewaren, maar ook andere dingen als bijvoorbeeld koekjes of nootjes.

 

Cornflakes in inmaakpotten voor langere houdbaarheid


Houdbaarheid

Door een inmaakpot te gebruiken wordt de houdbaarheid van bepaalde producten als; pinda's, droge koekjes of zacht snoep verlengd. Toch is het verstandig om je te houden aan de houdbaarheidsdatum die staat op de verpakking van het desbetreffende product. Ziek worden is immers niet fijn.

 

Ga verspilling tegen

Ook dit item komt steeds meer voor bij bijvoorbeeld sites als het voedingscentrum. De consument wordt zich steeds meer bewust van het feit dat voedsel schaarser kan worden en gaat daardoor bewuster om met voedsel. Zoals gemeld kan er veel in de inmaakpot bewaard worden. Daarom hierbij wat tips:

 

- Het klinkt logisch, maar check de huidige voorraad in de pot voordat je boodschappen gaat doen. Bijvullen is soms niet nodig.

- Wanneer je na een verjaardag bijvoorbeeld nog koekjes over hebt, kun je deze makkelijk bewaren in bijvoorbeeld een inmaakpot.

- Staat er op de verpakking; na openen koel bewaren? Stop producten als meel, pasta en rijst dan in de inmaakpot en bewaar deze in de voorraadkast.

cornflakes in een inmaakpot bewaren cornflakes in een glazen inmaakpot