Een gezond appeltaartje in een glazen potje!

 

Wat heb je nodig?

  • Snufje zout
  • 2 eetlepels water
  • Halve eetlepel Honing
  • 2 dadels
  • Halve eetlepel havermout
  • Halve eetlepel gesmolten kokosolie
  • Walnoten
  • Halve eetlepel kaneel
  • 1 Appel
  • 10 gram kokosbloesem suiker
  • 1 losgeklopt ei
  • 60 gram amandelmeel
  • Glazen potje

Appeltaart in glazen potjeWat te doen?

Het is belangrijk dat je de oven van te voren voorverwarmt op 180 graden.
Het beslag voor de appeltaart gaan we als eerst klaarmaken in een kom. Doe het losgeklopte ei, het amandelmeel,
kokosbloem suiker, kokosolie en zout in de kom. Kneed dit vervolgens tot een goed en stevig deeg. Als je dit gedaan
hebt zorg je dat er bakpapier in het glazen potje komt. Dit kun je gemakkelijk doen door een groot stuk bakpapier af te knippen en
deze in het potje te stoppen. Al het bakpapier wat vervolgens nog uitsteekt knip je vervolgens met een schaar af.
Breng drie vierde deel van het deeg aan op alle zijkanten van het potje. Verdeel vervolgs de havermout over de bodem.
Verwarm vervolgens het water, de dadels en de honing in een pannetje. Je brengt dit aan de kook en laat het een tijdje door koken.
Zorg wel dat je regelmatig roert in het mengsel, anders brandt het aan.
In een andere kom roer je de stukjes appel, walnoten en kaneel door het ‘sausje’ heen. Dit sausje doe ook in het glazen potje.
Met het deeg dat overgebleven is kun je nog ruitjes maken op de bovenkant van de taart. Dit door je door stroken te snijden uit het deeg en
deze over elkaar heen te leggen zoals je op de afbeelding ziet.
Bak het gezonde taartje in ongeveer 45 goudbruin en dan is het smullen geblazen!

Deze creatie is gemaakt door:
www.lisanneleeft.nl