10 soorten chocolademelk

Hou jij van chocolademelk? En heb je na deze koude periode wel eens zin in wat variatie in je heerlijke warme kopje chocomelk? Goed nieuws! In deze blog vind je 10 heerlijke recepten voor een nog lekkerder kopje chocomelk. Glazenflessenenpotten.nl heeft de 10 lekkerste chocolademelk recepten op een rijtje gezet:

 

Spicy kaneel chocomelk1. Spicy kaneel chocomelk

Houd je van pittig? Dan is deze chocomelk iets voor jou! Geniet van de verrassend lekkere combinatie van spicy en kaneel. 

Ingrediënten:

  • 2 kopjes volle melk 
  • 6 eetlepels cacao
  • 2-3 eetlepels ahornsiroop 
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • 1/2 theelepel chilipoeder 
  • 1/4 theelepel gemalen cayennepeper 
  • snufje zout 
  • 1/2 kopje slagroom (optioneel) 
  • kaneelstokjes voor garnering (optioneel)



2. Marshmallow chocomelkMarsmallow chocomelk

Deze chocomelk is er een voor de echte marshmallow fans! Extra lekker met een koek-rand en chocoladesaus!

Ingrediënten:

  • 2 kopjes melk, elke vorm
  • 1/4 kopje cacaopoeder
  • 2 eetlepels lichte chocolade siroop
  • 2 eetlepels suiker
  • 1/4 theelepel non-bitter stevia (of voeg 1-2 eetlepels meer suiker naar smaak)
  • snufje zout
  • Graham crackers, verpletterd (voor de koek-rand)
  • 1/2 kop marshmallows

Geheel even een paar minuten op een oven van 100 graden en hierna afwerken met chocoladesaus!

slow cooker karamel chocolademelk3. Slow cooker karamel chocolademelk

Ben jij gek op toffees en karamel? Deze chocolademelk is gemaakt in een slowcooker! Een echte aanrader voor de toffee liefhebber.

Ingrediënten:

  • 2 kopjes semi zoete chocolade of melk chips (melkchocolade chips zal een veel rijkere smaak opleveren!)
  • 1/2 kop toffees, 
  • 2 kopjes melk
  • 1/2 kopje slagroom (optioneel) 
  • 1 theelepel vanille
  • Karamelsaus (optioneel)

Voeg chocolate chips, toffees, melk, slagroom en vanille toe aan de slow cooker. Dek af en kook laag voor 2 uur.
Roer de warme chocolademelk. Als de chocolade chips of toffees niet volledig zijn gesmolten, door laten koken, zo’n 20-30 minuten langer. Serveer warm met slagroom en karamelsaus indien gewenst.

 

 

ice float hot chocolate4. Ice float hot chocolate

 

Deze speciale hot chocolate moet je na het bereiden snel opdrinken. Er zit namelijk een bolletje ijs in! Een heerlijke combinatie van warm en koud.

Ingrediënten:

  • 2 1/2 kopjes volle melk 
  • 6 eetlepels cacao
  • 1/2 kop van je favoriete ijs
  • Slagroom, voor de garnering

Voeg na het verwarmen van de chocomelk, een bolletje van je favoriete ijs toe, afwerken met slagroom!

 

 

 

Witte chocolademelk5. Witte chocolademelk

Wil je ook graag genieten van een kopje chocolademelk maar ben je niet zo’n fan van pure- en melkchocolade? Dan is deze witte chocolademelk wellicht iets voor jou!

Ingrediënten:

  • 4 kopjes melk van je keuze (of je kan zware room of half en half vervangen, of doe een mengsel)
  • 1 theelepel. vanille-extract, winkel-gekocht of zelfgemaakte
  • 225 gram. witte chocolade, in kleine stukjes geknipt (of witte chocolade chips)  slagroom of marshmallows (optioneel)
  • Goed verwarmen, en genieten maar!

 

 

 

 

 

Witte chocomelk met pepermunt6. Witte chocomelk met pepermunt

Geniet van een heerlijke witte chocomelk met een vleugje pepermunt.

Ingrediënten:

  • 1 kopje melk van jouw keuze (of je kan zware room of half melk half room gebruiken.)
  • 1 theelepel. vanille-extract, winkel-gekocht of zelfgemaakte
  • ½ theelepel pepermunt extract
  • slagroom, geplette pepermuntjes of marshmallows (optioneel)

 

 

 

Pindakaas chocomelk7. Pindakaas chocomelk  

Chocomelk met pindakaas. Laat je verrassen door de bijzonder lekkere combinatie van ingrediënten in deze chocomelk.

Ingrediënten:

  • 2 kopjes volle melk
  • 1/2 kopje halfzoete chocolade stukjes
  • 1/4 kop romige pindakaas

Voor de topping:

  • 1 kop koude zware slagroom
  • 2 theelepels suiker
  • Chocolade siroop
  • 2 eetlepels gesmolten pindakaas

Lekker verwarmen, en genieten maar!

 

frozen hot chocolate8. Frozen hot chocolade

Geen ice coffee maar een ice hot chocolate! Heerlijk voor de afwisseling!

Ingrediënten:

  • 1/2 kopje halfzoete of melkchocolade chips, of 110 gram. chocola
  • 2 theel. warme chocolademelk mix
  • 1 1/2 eetlepel suiker
  • 1 1/2 kopje melk, verdeeld
  • Ijsblokjes
  • gezoete slagroom
  • hagelslag (optioneel)

Instructie:

Hak de chocolade in kleine stukjes en smelt ze in een glazen bakje in de magnetron 10-20 sec (tot gesmolten). Voeg de warme chocolademelk mix en suiker toe aan de gesmolten chocolade.
Voeg 1/2 kopje melk, roer tot een gladde massa. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Nu de rest van de melk in de blender, samen met het afgekoelde chocolademengsel en ijsblokjes
Blend op hoge snelheid tot het glad is. Giet het mengsel in mokken en werk af met slagroom en hagelslag.

Genieten maar!

 

Cookies & cream chocolademelk9. Cookies & Cream chocolademelk

Oreo chocolademelk? Ja! Het kan. Ben jij ook zo’n fan van oreo koekjes? Dan is deze heerlijke cookies & cream chocomelk echt een aanrader!

Ingrediënten: 

  • 1 kopje melk 
  • 1/2 kop warme chocolademelk poeder
  • 4-5 oreos (kruimels)
  • slagroom
  • verpletterde oreos voor de topping

Goed verwarmen, en lekker genieten!

 

 

 

 

 

Cheesecake chocomelk10. Cheesecake chocomelk

Deze cheesecake chocomelk is echt een bijzondere chocomelk. Met de gesmolten roomkaas en de slagroom met kruimels er op is het echt genieten.

Ingrediënten: 

  • 1 kopje melk
  • 1/4 theelepel vanille-extract
  • 60 gram witte chocolade, gehakte
  • 60 gram roomkaas, kamertemperatuur * en in 16 stukken gesneden
  • Graham cracker kruimels en slagroom, voor de garnering

Instructie:

In een middelgrote steelpan, warm je de melk op, maar laat het niet koken. Klop de vanille en roomkaas op tot een gesmolten mengsel. Gooi de witte chocolade bij het geheel en roer weer tot het gesmolten is. Serveer met slagroom en Graham cracker kruimels op de top, indien gewenst.

Lekker genieten!