Zomers genieten met cocktails in drinking jars

 

Cocktails zijn hèt zomerse drankje. Zeker in combinatie met een leuke drinking jar geef je je cocktail een echte zomerse uitstraling! Maar vergeet niet, zon of geen zon, een cocktail is eigenlijk altijd lekker! Ook op regenachtige dagen haal je met dit drankje de zomer weer in huis. We hebben daarom hier de recepten van drie leuke en originele cocktails op een rij gezet. Alles recepten zijn geschreven met benodigdheden voor vier drinking jars.

 

 

Whisky ice tea cocktail in drinking jarSmaakvolle whisky ice tea cocktail

De eerste cocktail die we gaan maken is een verfrissende smaak van  perzik, citroen, whisky en munt. Een geweldige combinatie die zorgt voor een ultieme smaakbeleving!

 

Wat heb je nodig?

●      2 perziken

●      1 kopje suiker

●      1 citroen

●      120ml whisky

●      Een paar theezakjes (earl grey)

●      Een paar verse muntblaadjes

●      Weckpot van 1500 ml

●      4 drinking jars

●      Steelpan

●      Water

 

Bereiding van de whisky ice tea cocktail

Giet in een grote weckpot 1 liter gekookt water, hang hier de theezakjes earl grey in en laat deze eventjes intrekken en verwijder daarna de theezakjes.

Stop vervolgens de in stukken gesneden perzik samen met een kop suiker en een genoeg water zodat de perziken onder water staat. Voeg dan het sap van een halve citroen toe en breng het geheel ongeveer 5 minuten aan de kook. Blijf ondertussen wel goed roeren!

 

Hierna doe je de inhoud door een zeef want je hebt alleen de siroop nodig. Deze giet je in de weckpot en voeg hier ook de whisky aan toe. Roer het geheel goed door en laat het afkoelen in de koelkast.

Pak vervolgens de drinking jars en stop hier een goede laag ijsblokjes, 2 plakjes citroen en 3 plakjes perzik in en giet je drank uit de weckpot hier overheen. Als laatste leg je de muntblaadjes erop als garnering. Voilà: je homemade whisky ice tea cocktail is klaar!

 

 

Mojito in een drinking jarMojito in een drinking jar  

Iedereen kent hem wel, de Mojito. Deze klassieker van limoen, munt en bruiswater is een van de bekendste cocktails. Hij is eenvoudig te maken en ontzettend lekker in een drinking jar.

 

Wat heb je nodig?

●      3 limoenen

●      1 kopje suiker

●      Verse muntblaadjes

●      160ml witte rum

●      4 drinking jars

●      Stamper

●      Bruiswater

●      IJs

●      Blender of Icecrusher

●      Een handje bosbessen

 

Bereiding van de Mojito

Voor de Mojito begin je met het snijden van de limoenen. Snijd drie limoenen in partjes en knijp per drinking jar driekwart limoen uit. Houd de overige partjes apart voor de garnering. Verdeel de suiker over de drinking jars en roer het door. Doe dan de partjes in de glazen met een paar blaadjes munt en stamp de blaadjes en de limoen een beetje plat met een stamper zodat de smaken goed vrijkomen en mengen.

 

Crush het ijs in een blender of icecrusher en vul de drinking jars met gecrusht ijs. Verdeel de rum over de glazen en vul het aan met bruiswater. Snijd de laatste limoen, roer alles goed door en garneer de Mojito nog met een partje limoen en een paar blaadjes munt. Even proeven, voeg eventueel nog wat suiker toe en je Mojito is klaar om te drinken!

 

Je kunt bovendien veel variëren met een Mojito. Zo kun je kiezen voor een leuke variatie door nog wat bosbessen toe te voegen of de rand van de drinking jar met suiker te garneren. Dit moet je wel eerst doen voordat je begint met het vullen van de glazen.

 

 

Verfrissende Americano cocktail in drinking jarVerfrissende Americano in een twist-off pot

De Americano is een eenvoudig te maken cocktail met een heerlijke combinatie van Campari, vermouth, sinaasappel en bruiswater. De Americano is minder bekend dan de Mojito, maar door zijn bijzondere combinatie en bittere twist is de Americano net zo verfrissend bij het zonnige weer! Neem een slok en je bent verkocht!

 

Wat heb je nodig?

●      2 (bloed)sinaasappels

●      120ml halfzoete rode vermouth

●      120ml Campari

●      Bruiswater

●      4 twist-off potten

●      IJsblokjes

●      Paar frambozen

 

Bereiding van de Americano

Haal de schil van een sinaasappel, houd de schil apart en pers deze sinaasappel uit. Snijd de andere sinaasappel in plakjes. Verdeel de uitgeperste sinaasappelsap, de vermouth en de Campari over de vier potten.

 

Vul de glazen vervolgens met ijsblokjes en schenk er bruiswater bij. Doe er twee plakje sinaasappel bij en roer het goed door. Garneer de twist-off pot nog met de achtergehouden sinaasappelschil en eventueel met wat frambozen voor een mooie kleurencombinatie. De Americano is klaar om te verfrissen!

 

 

Serveertip: Cocktail in een drinking jar!

Ben je geïnspireerd door de recepten voor de cocktails en wil je zelf aan de slag? Voor je gasten wil je natuurlijk wel een stukje presentatie. Serveer de cocktails daarom in mooie drinking jars voor een unieke en zomerse uitstraling! Bekijk hier de leuke drinking jar en twist-off potten van Glazenflessenenpotten.nl.