Panna cotta in een weckpot

Jessica van wijnspijsreis.nl bedacht dat veel van haar favoriete Italiaanse lekkernijen beginnen met een P.
Denk aan prosciutto, pizza, pasta, prosecco en panna cotta. Binnenkort dus een blogje online met “My favorite Italian P’s”! Vandaag eerst een panna cotta. 
Panna cotta is niks anders dan gekookte room met suiker en vanille maar fris uit de koelkast met wat vers rood fruit een ware délice!

De gekookte room laat je in de koelkast opstijven in een vorm. Je kunt een glaasje of een ramequinbakje gebruiken, maar ik vind een weckpot juist wel vrolijk en gezellig. Je kunt van de panna cotta helemaal een feestje maken door als verrassing nog een schep rood fruit crumble op de opgesteven panna cotta te scheppen en deze te bedekken met vers rood fruit en een blaadje munt. Lekker voor het crunchy effect!

 

Panna cotta in een weckpot

 

Recept Panna cotta in een weckpot

Ingrediënten (4 personen)

500 ml verse slagroom
50 gr suiker
2 vanillestokjes
4 blaadjes gelatine
evt. rood fruit crumble
vers rood fruit (aardbei, braam, blauwe bes, framboos)
4 blaadjes verse munt
4 weckpotten / inmaakpotten van ongeveer 250 ml

 

BereidingPanna cotta bereiden

Doe de slagroom met de suiker en het merg van de vanillestokjes in een steelpan en zet deze op het vuur. Breng de slagroom tegen de kook aan en roer zo nu en dan tot alle suiker is opgelost. Neem van het vuur. Week intussen de blaadjes gelatine in koud water.  Knijp de gelatineblaadjes uit en roer met een garde door de hete room tot de gelatine is opgelost.Verdeel de gekookte room over de weckpotten en laat even afkoelen. Plaats vervolgens met dichte deksel in de koelkast en laat minimaal 4 uur opstijven. Langer mag ook.

 

Serveren

Schep eventueel wat rood fruit crumble over de opgesteven panna cotta. 
Snijd de aardbeien in stukjes en verdeel deze samen met de rest van het fruit over de panna cotta.

Garneer met een blaadje munt.

Buon appetito!

 

 

 

 

 

 

  

Wijnspijsreis.nl

 

Dit is een (gast)blog van Jessica Heidekamp

Hallo, ik ben Jessica. Een foodie pur sang en verwezenlijk mijn culinaire passie in mijn bedrijf Jessie’s Cuisine. Op mijn blog wijnspijsreis.nl vind je culinaire inspiratie met lekkere recepten die nét even anders zijn, wijnweetjes, reizen, reviews en kooktips. Culinaire charme dat is waar ik voor sta.

 

Laat je inspireren en geniet!
Liefs, Jessica