Verpakkingsglas steeds populairder in Europa 

Verpakkingsglas, het wordt steeds geliefder onder de Europese bevolking. Maar liefst 85% van de bijna 18.000 ondervraagden zegt verpakkingsglas aan te raden aan familie en vrienden, zo blijkt uit onderzoek van Friends of Glass. Een stijging van maar liefst 15% in acht jaar tijd, maar hoe komt dat precies?


Meer aandacht voor duurzame glasverpakkingen 

De afgelopen jaren zijn steeds meer producenten en bedrijven overgegaan op het produceren en verkopen van gerecycled glas. Glasverpakkingen kunnen keer op keer gebruikt worden zonder kwaliteit te verliezen en daarom is het een zeer duurzaam product. Door telkens glazen flessen en potten te recyclen en voor nieuwe doeleinden te gebruiken is de productie van glas een voortdurende cyclus geworden. Glas is daarmee een oneindig recyclebaar product.


Stijgende populariteit verpakkingsglasStijgende populariteit van verpakkingsglas 

De populariteit van glas is vooral te danken aan de consumenten. Uit het onderzoek blijkt dat de helft van de Europeanen de afgelopen acht jaar meer glas zijn gaan gebruiken. 


Daarbij zijn Europeanen glas bewuster gaan scheiden en denken ze meer aan de bijzondere duurzaamheidseigenschappen van glas. Bovendien vindt 76% van de mensen glas het meest milieuvriendelijke verpakkingsmateriaal. Dat is maar liefst 50% meer dan acht jaar geleden! Toch zijn nog veel Europeanen niet op de hoogte van het feit dat glas 100% recyclebaar is.

 

Jongere generatie geeft voorkeur aan een glasverpakkingJongere generatie geeft voorkeur aan een glasverpakking 


Een aantal andere opvallende resultaten zijn de stijging van het vertrouwen in glasverpakkingen en meer bewustwording van de duurzaamheid en veiligheid van glas. Bij de jongere generaties is te zien dat er vaker gekozen wordt voor verpakkingsglas dan voor alternatieve verpakkingen. Hoewel oudere generaties bewuster zijn van de duurzame eigenschappen en de veiligheid van glas, is juist de uitstraling van verpakkingsglas bij de jongeren doorslaggevend. Een product in glas is voor velen beter dan hetzelfde product in ander verpakkingsmateriaal.

Glazenflessenenpotten.nl gebruikt ook gerecycled glas van hoge kwaliteit en biedt een groot assortiment flessen en potten voor de klein zakelijke markt. Meer weten over verpakkingsglas? Kijk dan op Glazenflessenenpotten.nl.