Wijnflessen of likeurflessen versierd als schoolbord!

Glazen flessen versierd met schoolbord verf
Wat heb je nodig?                                                                    
Schoolbordverf
Kwast
Krijtjes
Wijnflessen of likeurflessen 

 

Wat te doen?
Tover je fles om tot een mini schoolbord! Het is heel simpel en je kunt elke soort fles gebruiken. Denk hierbij aan lege bierflesjes, wijnflessen, likeurflessen of azijnflessen. Je kunt het zo gek nog niet bedenken of je kunt deze gebruiken! Heb je geen geschikte fles in huis? Zoek dan hier je geschikte fles uit! 


In dit voorbeeld gebruiken we een wijnfles en een likeurfles.
Voordat je begint met het verven van de wijnfles en likeurfles pak je een krant of een papiertje waar je de lege fles op kunt zetten. Als je dit gedaan hebt kun je veilig beginnen aan het verven van de glazen fles. Zorg dat je de verf niet te dik aanbrengt. Dit zal zorgen voor druppels waardoor het opdrogen een stuk langer duurt. Als de hele fles mooi egaal zwart is zet je deze op een koele plek waar het in alle rust kan opdrogen. De glazen likeurfles en glazen wijnfles moeten ongeveer 16 uur drogen. Als je de verf korter laat drogen heb je de kans dat de verf niet mooi opdroogt en dat zou zonde zijn. Om een mooie donkerzwarte kleur te krijgen hebben de flessen drie lagen verf nodig. 

Het enige wat je nog te doen staat is het aanbrengen van het krijt op de fles. Hier kun je eigenlijk alle kanten mee op. Zo kun je er mooie tekeningen op maken en de flesjes in de vernsterbank zetten of je schrijft er iets leuks op. Uiteraard kan de fles ook hergebruikt worden door deze opnieuw te vullen met bijvoorbeeld een likeur of een azijn.


Foto’s van deze creatie zijn van:
www.culy.nl