Tover je lege jampotje om tot een mooie accessoire!

Je zou denken dat je na het leegeten van je jampotje niks meer aan het lege glazen potje hebt. Dit is echter niet waar! Lege glazen potten kun je omtoveren tot een mooie accessoire.
Dit geldt natuurlijk niet alleen voor jampotjes maar ook voor andere potjes zoals: chocopasta-, pindakaas-, augurken-, mayonaise-, of honingpotten. Er zijn talloze verschillende manieren om deze potten om te toveren tot een mooie accessoire, of een handig gebruiksvoorwerp

Jampotje omtoveren tot een pennenhouder!

Wat heb je nodig?
 

  • Jampotjes, chocopastapotjes etc.
  • Witte lijm
  • Kleurstoffen (eetbaar)
  • Water
  • Sponsje
  • Plastic bekertje
 

 


Wat moet je doen?

Voordat je creatief aan de gang gaat is het aan te raden om de potjes volledig schoon te maken. Dit voorkomt oneffenheden op het potje.
Pak een plastic bekertje en doe er een beetje lijm in. Verdun dit voorzichtig met een klein beetje water. Voor de gewenste kleur voeg je voorzichtig de kleurstof toe aan het mengsel. De kleurstof die we toevoegen wordt normaal in etenswaren gebruikt, dus dat is gemakkelijker te verwijderen van je handen. Doop het sponsje voorzichtig in het mengsel en veeg het evenredig langs de binnenkant van het potje. Zorg dat je geen strepen of druppels ziet, dit is minder mooi als alles opgedroogd is. 
Zet de potjes opzij en laat deze een paar uur drogen. Nu zijn de potjes helemaal klaar!

Je kunt de potten bijvoorbeeld gebruiken als mooie pennenhouder, als een kaarsenhouder of wat dacht je van een leuk bloemetje?

 

Mooie pennenhouder als eindresultaat!Tip!
Kun je thuis niet het geschikte potje vinden, heb je er niet genoeg of geen zin in het schoonboenen van je potjes?

Op de volgende link kun je verschillende geschikte potjes voor deze creatieve activiteit vinden!  

 

 

 

 

 

 

Foto's van deze creatie zijn van: www.girlscene.nl