Klein glazen flesje naast de koffie! Likeur naast de koffie!

Heerlijk zo een koffie met likeur, maar hoe kan je dit nou upgraden tot een beleving. Dat kan door middel van het medicijnflesje te vullen met likeur en deze naast de koffie te serveren.
Naast dat dit voor verbaasde blikken zal zorgen is er op deze manier ook een soort van interactie tussen klant en de horecagelegenheid. De klant kan zelf de sterkte naar wens bepalen, dit zorgt voor extra comfort.

 

Wat heb je nodig?

- Miniatuurflesje van ongeveer 20 ml
- Amaretto voor een Italian Coffee
- 50ml room
- 1 theelepel rietsuiker

Hoe maak je het?

Allereerst vul je het glas met de koffie om vervolgens het rietsuiker er doorheen te roeren. De 50ml room moet opgeklopt worden, zodra dit half stijf is, voeg je dit toe en is je Italian Coffee klaar. Serveer deze heerlijke kop koffie met het flesje amaretto ernaast en laat de klant zelf bepalen welke hoeveelheid zij erin willen. Vervang de amaretto door tia maria of whiskey om er een Spanish of Irish coffee van te maken.


Tip! Serveer de koffie in een mooi glas, bijvoorbeeld het Sensorick glas.

 

TIJD voor warme chocomel met rum in klein flesje

Tijdens de wintermaanden is het leuk om de medicijnflesjes niet te vullen met likeur maar
met rum, en dan wordt er vaak gedacht aan warme chocomel met slagroom en rum!


Wat heb je nodig?

- Medicijnflesjes van ongeveer 20 ml
- 2 eetlepels cacao poeder
- 2 theelepels suiker
- 80 ml melk
- Slagroom

Likeurflesje naast de chocolademelk
Hoe maak je het?

Allereerst begin je met het verwarmen van de melk, dit kan in een pan maar ook in de magnetron. In de tijd dat de melk aan het verwarmen is, vul je de mok alvast met 2 theelepels suiker en 2 eetlepels cacaopoeder. In de tussentijd is de melk op temperatuur en giet je dit rustig in de mok, goed roeren, slagroom erop en jouw chocomel is klaar. Serveer deze mok met heerlijke chocomel samen met het flesje rum ernaast.