Macrame plantenhangersMacramé is weer hip!

Macrameeën is weer helemaal in. Deze populaire techniek uit de 70e jaren is weer terug van weggeweest.
Je ziet de trend in ieder trendy interieur weer terugkomen. Hippe wandhangers, gordijnen, plantenhangers en zelfs sieraden; Macramé zie je overal! Met een beetje creativiteit kun je eindeloos variëren en de leukste accessoires maken. In dit blog leer je de techniek om zo zelf je eigen plantenhanger of sieraad te maken.

 

 

Wat heb je nodig?

  • Houten ring
  • Touw
  • Plantje in een glazen pot
  • Kralen (indien gewenst)

 

 

 

Macramé stap voor stap:Macrame diy

 

1.       Knip vier stukken touw van twee meter en één stuk van ongeveer 50 cm.

2.        Haal de vier stukken touw voor de helft door de ring. Let er op dat ze precies even lang zijn. Gebruik vervolgens het kleinere stuk touw om ze aan de bovenkant vast te binden aan de ring.      

3.       Verdeel de touwen in vier gelijke strengen. Knoop elk van de strengen op ongeveer 20 cm van de ring. (Als je het leuk vindt kan je voordat je een knoop legt een kraal om de strengen doen.

4.       Als je klaar bent met de knopen verdeel je het touw weer in strengen. Maak op ongeveer 10 cm afstand opnieuw een knoopje met de strengen die naast elkaar liggen. De twee strengen die aan de buitenkant overblijven knoop je ook aan elkaar. Dit is ook weer het moment om kralen toe te voegen naar behoefte.

5.       Verdeel de touwen opnieuw in strengen en herhaal de vorige stap.

6.       Van alle strengen maak je nu één knoop op een hoogte die jij mooi vindt. Et voilà! Je (planten, lantaarn etc.) hanger is klaar.

 

 

 

 

 

Tip: Ben je al bekend met macramé of heb je een moeder of tante met kennis van deze ‘seventies’ technieken? Experimenteer dan ook eens met een andere knoop. Er is veel mogelijk! Door een andere knooptechniek te gebruiken, krijg je steeds een ander effect en kun je meerdere etages creëren en meerdere maten plantenpotten kwijt in je plantenhanger.

Succes met het maken van je eigen plantenhanger!