Een leuk recept voor pesto! 

 

Met het onderstaande recept maakt u makkelijk een heerlijke pesto. Altijd een succes bij vlees, vis en natuurlijk pasta!

 

Ingrediënten
2 bosjes verse basilicum
1-2 teentjes knoflook
1 el pijnboompitten
flinke handvol geraspte parmezaanse kaas
extra vierge olijfolie
gemalen zeezout en peper

Om de pesto te bewaren zijn inmaakpotjes ideaal! 

 

Bereiding
Was de basilicum en dep goed droog. Pluk de blaadjes en doe ze in het bakje van de staafmixer of vijzel. Zet een koekenpan op het vuur en laat warm worden. Voeg de pijnboompitten toe en rooster ze licht goudbruin. Voeg ze toe aan de basilicum. Pel de knoflook en voeg toe aan de basilicum. Voeg een klein snufje gemalen zeezout en peper toe. Doe de kaas erbij en een klein beetje olijfolie en pureer dit tot de gewenste dikte.

Bewaar de pesto in de koelkast in een inmaakpot!

Recept: http://www.keukenliefde.nl

 

Pesto in inmaakpot