Aardbeienjam in glazen potje

Aardbeienjam is onmisbaar bij het ontbijt, het wordt vaak gebruikt op beschuit, brood of croissantjes. Met dit recept maak je de jam nog lekkerder. Presenteer het tot slot in kleine potjes, dit zorgt voor gemak bij de gasten en ziet er ook nog eens leuk en verzorgd uit!
                  

Wat heb je nodig?
-Mini potje
-700 gram aardbeien
-780 gram geleisuiker
-1 eetlepel citroensap

 

Glazen potjes met jam en boterBereiding
Was de aardbeien goed en dep deze vervolgens zachtjes droog. Verwijder dan de kroontjes en verwijder de harde kern uit de aardbeien. Snijd vervolgens de aardbeien in stukjes en doe deze in een pan. Voeg vervolgens de geleisuiker en het citroensap toe en breng het aan de kook. Laat dit vervolgens 4 minuten koken en roer het mengsel gedurende de tijd goed door. Zet na 4 minuten het vuur uit en schenk de jam in een pot. Draai de deksel op de pot en zet deze vervolgens 10 minuten op z’n kop. Na 10 minuten kan de pot weer omgedraaid worden. Laat daarna de jam nog even afkoelen. Schenk de jam vervolgens in kleine potjes en serveren maar. 

 


Variatie
Naast dat je jam op deze manier kunt serveren zijn er natuurlijk
nog veel meer mogelijkheden. Wat dacht je van mayonaise voor bijvoorbeeld bij een tosti?

 

Tosti met mayonaise in glazen potje
Wat heb je nodig?
-Blender
-Glazen potje
-1 ei
-Halve theelepel mosterd
-100-125 milliliter extra vierge olijfolie
-Citroen
-Zout
-Peper

 


Bereiding
Splits het ei, zodat je alleen de eierdooier overhoudt. Doe deze vervolgens in de blender en voeg de mosterd toe. Zet de blender vervolgens aan om dit te mixen. Schenk terwijl de mixer draait voorzichtig de olijfolie in de blender. Doe dit heel zorgvuldig, scheutje voor scheutje, anders wordt de mayonaise waterig omdat het niet goed kan binden. Voeg tot slot nog wat citroensap en zout en peper toe en roer dit nog even door.