Schattige mini lantaarntjes maken!

Maak van je lege potjes simpele mini lantaarntjes. Ze zijn heel makkelijk om te maken en het kost weinig tijd! Wil jij weten hoe je deze creatieve lantaarntjes maakt? Hieronder volgen alle instructies!


Wat heb je nodig?
Potje
Lang lont
Lucifers
Lampenolie 
Scherp gekanteld mes


Wat te doen?
Gebruik voor deze creatieve activiteit een leeg potje. Je kunt verschillende soorten potjes gebruiken zoals jampotjes, chocopastapotjes of lege azijnflesjes. Je kunt het zo gek nog niet bedenken of je kunt het gebruiken! Heb je geen geschikt potje in huis? Hier kun je verschillende geschikte potjes vinden!      

                                  

Snijd met een scherp mes een gat in de deksel van het potje. De grootte van het gat hangt af van hoe dik of dun je lont is. Duw vervolgens met het mes de lont door het gaatje heen. Bedenk ondertussen hoe lang je de vlam ongeveer wilt hebben. Wil je een hoge vlam? Zorg dan dat je lont een aardig stuk boven de deksel uitsteekt!

Als je dit gedaan hebt giet je de lampenolie voorzichtig in het potje. Giet het potje niet helemaal vol, maar vul het ongeveer tot op de helft en schroef de deksel weer op je glazen pot. De onderkant van het lont moet net op de bodem komen. Let op! Het is niet de bedoeling dat de lont opgekruld op de bodem ligt. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de lont aansteken en klaar is je lantaarntje!

 

Foto’s van deze creatie zijn van:

www.instructables.com