Verfrissend fruitwater in glas

Verfrissend water met fruitEen glazen fles of pot is een mooi product om je gasten een gratis glaasje fruitwater aan te bieden. Wanneer ze binnenkomen of even staan te wachten om geholpen te worden bijvoorbeeld. Zo laat je je klanten zien dat je hun komst waardeert. Fruitwater is heerlijk verfrissend en een leuke, maar vooral gezonde variatie op gewoon maar een glaasje water.

We hebben daarom een leuk recept uitgekozen voor een fruitwater met citroen, sinaasappel en koriander die heerlijk verfrissend is. Daarnaast zijn er nog diverse variaties voor verschillende soorten fruitwater op een rij gezet die ook erg lekker zijn!

 

Wat heb je nodig?

●      Drinking jar

●      (Bron)water

●      1 Citroen

●      1 Sinaasappel

●      Bosje verse koriander

Voeg zomers fruit toe aan je waterHomemade fruit water
Vul de drinking jar met water of bronwater. Was het fruit, snijd de citroen en sinaasappel in stukjes en voeg het toe aan het water. Pak dan een aantal takjes verse koriander en doe het in de glazen jar. Roer het geheel even goed door, laat het even een tijdje intrekken en je fruitwater is klaar om te drinken!

Je kunt natuurlijk naast dit recept ook kiezen om voor ander fruit te gebruiken. Vruchten zoals appel, druiven, frambozen, bosbessen, kiwi of watermeloen zijn namelijk ook zeer geschikt als fruitwater!

Variatietip: gebruik groenten!
Naast fruitwater kun je ook kiezen om groente te gebruiken! Een voorbeeld van groentewater is bronwater met stukjes komkommer. Het water met de komkommer kan je aanvullen met een paar partjes limoen of met een paar druppeltjes rozenwater om hem een leuke twist te geven!

Geef het fruitwater een leuke draai met kruiden!
Zoals je in het recept hierboven al gezien hebt, gebruiken we al een beetje koriander. Met kruiden kun je namelijk een hele leuke draai geven aan het fruitwater. Een bekende variatie is bijvoorbeeld bronwater met citroen en blaadjes verse munt. Bijna een klassieker te noemen.

Andere kruidencombinaties die minder bekend maar zeker lekker verfrissend zijn, hebben we daarom hier op een rij gezet. Alle variaties zijn ook zeer geschikt om in een beugelfles te doen en op tafel te zetten!

Fris fruitwater met basilicum, aardbei en citroenBeugelfles als basis voor fruitwater
Voor deze variatie heb je een bakje aardbeien, een citroen en verse tijm nodig. Snijd de aardbeien doormi

dden. Voeg het samen met een in partjes gesneden citroen toe aan het water in de weckpot met kraan. Kneus vervol

gens een handjevol verse basilicumblaadjes, voeg deze ook toe en laat het een tijdje intrekken. De eerste variatie is klaar! Je kunt overigens ook weer variëren door de aardbeien te vervangen met frambozen!

Fruitwater met bosbessen en lavendel
Je hebt hiervoor een bakje bosbessen en een handjevol lavendel bloemetjes nodig. Snijd de bosbessen eerst doormidden en voeg het samen met wat lavendel bloemetjes toe aan het bronwater. Laat het weer even staan en je hebt een originele en vrolijke fruitwater gemaakt

Aardbei en tijm fruitwater in glazen fles
We gaan verder met variëren. Net als bij de eerste variatie gebruiken we hier aardbeien als fruitsoort. Snijd de aardbeien doormidden en voeg ze toe aan het water. Neem een aantal takjes verse tijm, voeg ze toe, laat weer even staan en je hebt alweer een leuke combinatie te pakken!

Fruitwater en detox water van komkommer, citroen en gember
Voor de laatste variatie gebruiken we weer komkommer. Voeg aan het water de komkommer in plakjes toe en een citroen in partjes. Snijd ongeveer 150 gram gember in grove stukken en voeg het toe aan de rest. Perfect drankje voor een detox. 

Fruitwater in een beugelfles
Uiteraard vraagt het fruitwater nog om een stukje presentatie wanneer je het op tafel wil zetten. Zoals je eerder al gezien hebt, is de ideale manier om je zelfgemaakte fruitwater te presenteren door het in een beugelfles op tafel te zetten. De mooie beugelflessen van Glazenflessenenpotten.nl zijn hier zeer geschikt voor! Bekijk hier het actuele aanbod beugelflessen op onze webshop.