Zelfgemaakte kaars in een glazen potje! 

Mooie kaarsen maken van lege glazen potjes!


Wat heb je nodig?

Glazen pot
Wiek
Wasvlokken
Pen of stokje
Lont
Kleurstof
Lijm 


Wat moet je doen?

Allereerst is het belangrijk om te kijken hoeveel milliliter er in het potje kan, zodat je kan bepalen hoeveel wasvlokken je nodig hebt. Bijvoorbeeld: met een pot van 300 milliliter heb je ongeveer 300 gram wasvlokken nodig.

Doe de wasvlokken in een bakje die bestand is tegen de magnetron. Het bakje moet net zo lang in de magnetron totdat alle wasvlokken volledig gesmolten zijn.

Pak ondertussen de wiek en doe het lontje voor je kaars erdoorheen. Lijm de onderkant van de lont vast aan de wiek. Druk de wiek met de nog niet opgedroogde lijm snel op de bodem van je potje. Zorg dat deze ongeveer in het midden geplakt wordt, zodat het lontje van je kaars niet scheef zit als de was hard wordt. Draai de wiek strak om een pen of een stokje en leg deze bovenop het potje. Op deze manier blijft de lont strak en recht staan.

Als je een gekleurde kaars wilt hebben is dit het moment om de kleurstof bij je gesmolten was te voegen. Meestal heb je maar een aantal druppels kleurstof nodig om de gewenste kleur te krijgen, dus doe de kleurstof beetje bij beetje in de was. Roer de was goed door. Giet vervolgens de was voorzichtig in het potje.
 
Laat de was een paar uur drogen op een tochtvrije plek. Zorg dat je de kaars niet meer verplaatst. Dit kan er voor zorgen dat er barsten in de kaars komen.


 

Tip!

Kun je thuis niet het geschikte potje vinden of  heb je er niet genoeg? Op de volgende link kun je verschillende geschikte potjes voor deze creatieve activiteit vinden! 

 

Foto’s van deze creatie zijn van: 
www.somethingturquoise.com