Fruitsalade in drinking jarVrolijke fruitsalade in een drinking jar

Met een drinking jar kun heel eenvoudig een vrolijke fruitsalade maken! Het is niet alleen leuk om te maken, maar ook nog eens erg gezond!


Geef bijvoorbeeld je gasten een zomers potje tijdens het mooie weer. Een leuke gezonde opfrisser voor op het terras!


De fruitsalades zijn daarnaast zeer geschikt voor restaurants in pretparken, dierentuinen en kinderspeelhallen. Omdat de drinking jar goed afsluitbaar is door zijn meegeleverde dop, droogt het fruit niet uit. Zo kunnen kinderen en ouders tussen het spelen door wat fruit eten of het lekkere hapje even bewaren voor onderweg terug naar huis.


Door het mooi gevormde oor van de drinking jar is het zomerse potje eenvoudig vast te houden tijdens het eten van de fruitsalade. Het sterke glazen materiaal zorgt er bovendien voor dat de jar niet per ongeluk fijn geknepen worden wat bij soortgelijke fruitsalades in kartonnen en plastic verpakkingen vaak wel gebeurt. Dat maakt de fruitsalade in een drinking jar erg handig en een ideale gezonde snack voor jong en oud!


We hebben een recept uitgekozen met veel verschillende soorten fruit die voor veel verschillende frisse kleuren zorgen. Zo heb je al snel een fruitsalade met een zonnige uitstraling.


Wat heb je nodig? 

●      Bakje aardbeien

●      Bakje blauwe druiven

●      4 Kiwi’s

●      1 Ananas

●      1 galia meloen

●      1 citroen

●      Drinking jar met deksel

 

Presentatie fruitsalade glazen potjes 


Bereiding van het zomers potje 

Begin met het wassen van het fruit behalve de meloen, ananas en citroen. Snijd al het fruit in stukjes of partjes en de citroen doormidden. Doe het fruit in verschillende bakjes zodat je straks makkelijk de drinking jar kunt vullen. Pers de citroen uit en doe het sap over het gesneden fruit. Neem nu de drinking jars en maak steeds een laagje van de verschillende soorten fruit totdat de pot vol zit. Draai de deksel er goed op en het zomers potje is klaar!

 

Variëren met zonnige kleuren 

Je kunt heel goed variëren met ander fruit zoals bosbessen, mango, frambozen of bramen. Door de vrolijke uitstraling van de drinking jar met het fruit straalt altijd iets zonnigs uit.


Je kunt natuurlijk ook kiezen voor minder soorten fruit, bijvoorbeeld alleen rode en witte druiven. Door ze aan de steel te laten zitten ziet de drinking jar er al snel erg leuk en gezond uit!

 

Tip: Organiseer een jarworkshop! 

Een leuk idee bij het maken van het zomers potje, is het organiseren van een zogeheten jarworkshop. Dit is een hele leuke activiteit om met familie of vrienden te doen of voor scholen om kinderen bewust te maken van gezond eten!


Geïnspireerd door de fruitsalade in pot? 

Ben je geïnspireerd en wil je meer weten over de het zomers potje? Of ben je van plan een jarworkshop te organiseren? Op de webshop van Glazenflessenenpotten.nl vind de mooie drinking jar en een ruim assortiment glazen potten die erg goed te gebruiken zijn om een zomerse fruitsalade mee te maken!