800 whisky flessen om te delen

Veel mensen houden wel van een glaasje whisky op z’n tijd. Sommigen van hen zijn echte liefhebbers. Een enkeling is enorme liefhebber. Zo ook Teun van Wel. Teun heeft maar liefst 800 verschillende soorten whisky in zijn kelder. Wees niet bang, hij drinkt dit niet allemaal in z’n eentje op. Hij deelt graag met andere whisky fanaten!

Teun legt het even uit: “Je kunt bij mij een sample bestellen van 3 cl of 10 cl in zo’n klein whiskyflesje. Ik krijg aanvragen van over de hele wereld. Alle whisky’s staan genoemd op mijn website. Ik communiceer dat af en toe op forums of in groepen van liefhebbers. Zo weten mensen mij goed te vinden. Als iemand iets wil proeven dan stuur ik een flesje op. Zo simpel is het.”

 

Van open flessen naar proefflesjes

“Ik vraag natuurlijk wel een vergoeding voor de proefflesjes, maar het is vooral hobby. Ik ben gewoon een liefhebber met een te grote hoeveelheid open flessen. Voornamelijk Schotse single malt whisky’s. Ook wel een paar Ierse. Hoe het begon? In de jaren 90 ging ik met een paar vrienden naar Schotland en daar heb ik voor het eerst single malts geproefd. Je ontkomt er bijna niet aan daar. Toen is er een smaakwereld voor me open gegaan. Sindsdien is het alleen maar erger geworden.”

 

“Het is eigenlijk een soort verslaving.”

Een sociale wereldMaltstock

“Uit nieuwsgierigheid blijf ik nieuwe soorten whisky kopen. Daarnaast is het gewoon heel leuk om die smaken met andere liefhebbers te delen. De whisky-wereld is een hele fijne en sociale wereld. Er zijn tegenwoordig enorm veel whisky-festivals. In Nederland en over de hele wereld. Ik ben jaren gids geweest op zo’n festival. Het levert me ook weer nieuwe contacten op.” Teun organiseert sinds 2009 samen met vrienden een whisky weekend genaamd Maltstock. Daarnaast organiseert hij vanuit zijn vak als reisagent veel whiskyreizen.

 

Flesjes met fijne dopjes

“Ik ben ooit via een andere whisky-kenner bij glazenflessenenpotten.nl terecht gekomen. Ik gebruik de kleine glazen medicijnflesjes van 3 cl en 10 cl. Die hebben fijne doppen, ze sluiten goed af. Die van 3 cl zijn groot genoeg voor een flinke borrel. De 10 cl flesjes zijn om een keer met vrienden te delen.”

 

Betere verpakking

“De service van glazenflessenenpotten.nl is helemaal prima. Ik heb wel een keer aangegeven dat ze de glazen flesjes iets beter moeten verpakken. Bij twee zendingen was er breuk.”
Teun heeft vervolgens € 5,- shoptegoed ontvangen voor de geleden schade. Namens Glazenflessenenpotten.nl: “We zijn blij als klanten een terugkoppeling geven, positief of negatief. Op die manier kunnen wij onszelf blijven verbeteren en ontwikkelen. Intern is overlegd hoe de verpakking verbeterd kan worden, zodat dit niet nogmaals gebeurd. Een tevreden klant is een tevreden bedrijf!”.

Maltstock Whisky voorraad