Brouwerij Donderwolk: Bier met passie

Camiel Steenhuis is begonnen met bier brouwen in de huiskamer. Zijn eigen gebrouwen bier deelde hij uit op feestjes, dat erg goed werd ontvangen. Wat begonnen is met een studentenproject is uitgegroeid tot een eigen bierbrouwerij. Nu de vraag naar zijn bier groeit moet hij het groter aanpakken. “Bier is het mooiste dat er is”, aldus Camiel.

Camiel Steenhuis en Eelke Boeracker vormen samen met een groep vrijwilligers bierbrouwerij Donderwolk. Alles gebeurt met de hand, ook het masseren van de mout, het vullen van de bierflessen en het plakken van de etiketten. Binnenkort verhuist de brouwerij vanuit een voormalig restaurant naar een 19e eeuws bedrijfspand. Op de nieuwe locatie zal afscheid genomen gaan worden van de 70 liter vaten. “We moeten het groter aanpakken”, aldus oprichter Camiel Steenhuis.

Donderwolk Het Experiment

Speciaalbier met ambacht.

Er wordt op het moment heel veel bier gebrouwen. Het krijgt al snel de naam “speciaalbier”. Ja, het is speciaalbier als er komkommer doorheen zit. Je kan alles in bier gooien, maar soms vraag ik mij af of hier wel over nagedacht wordt. Voor een goed biertje, heb je de juiste basis nodig. “Het moet niet te gek worden om gek te smaken” (Camiel Steenhuis)

Het bier van Donderwolk is bier dat met ambacht en passie wordt gebrouwen. Stevig, stout bier met smaken die elkaar aanvullen. Bier dat weer richting de ambacht gaat van het “Oud Duitse bier”.


Trots op ons eindproduct: de prachtige “Donderwolk Barbarossa”.

Smaken verschillen van persoon tot persoon en daarom brouwt Donderwolk verschillende bieren. De Barbarossa is apart maar lekker! Het is een stevig biertje met een gelaagde en rokerige smaak. Een spannend biertje met verrassende en interessante smaken. Donderwolk Barbarossa

Wie meer van een Belgische Tripel houdt zou de “Desert hill” moeten proberen. Een zwaar bovengistend biertje, met een sprekende authentieke smaak. 


We halen hop en mout naar Nederland

Nee, helaas ook Donderwolk moet de mout en hop importeren. Het lijkt Camiel prachtig om zelf hop en mout te verbouwen of lokaal in te kopen. Zo wordt het bijzondere bier een echt streekproduct. De kleine brouwerij bruist van passie en ambitie.


Bierflessen met karakter

Brouwerij Donderwolk is een trouwe klant van Glazenflessenenpotten.nl en gebruikt de karakteristieke Vichy bierflessen voor hun bieren. De bierflessen worden voorzien van krachtige en sprekende etiketten. Jord jansen is één van de ontwerpers die de prachtige etiketten ontwerpt voor Donderwolk .

 

Bier bottelen - Brouwerij Donderwolk


Meer weten over Brouwerij Donderwolk? Ga naar hun Facebookpagina.