Ambachtelijke zuivel in glazen melkflessen

Dirk Pullens begon met zijn deeltijd studie bedrijfseconomie en werkte destijds nog bij een slagerij in de productie. Toen werken bij dat bedrijf niet voldoende bleek om opdrachten voor zijn opleiding uit te kunnen voeren, ontstond al snel het idee om een eigen onderneming te starten. Inmiddels produceert, verkoopt en distribueert Dirk al drie jaar ambachtelijke zuivelproducten, vanaf zuivelboerderij de Ambachtshoeve in Raamsdonk. De zuivelproducten zijn rechtstreeks afkomstig van de koeien van zijn ouders.

Glazen Melkflessen

 De beste zuivel van Nederland                               

De zuivelproducten die Dirk verkoopt zijn melk, karnemelk, boter, vla en yoghurt. Zijn karnemelk is zelfs twee keer benoemd als beste van Nederland. Dirk legt uit hoe karnemelk wordt gemaakt: ‘Wij beginnen met het pasteuriseren van de volle melk en zorgen dat de bacteriën die erin zitten dood zijn. Dan wordt de melk teruggevoerd naar een temperatuur waarbij de juiste bacteriën kunnen groeien. Het duurt ongeveer 24 uur voordat alle melksuikers omgezet zijn in melkzuur. Daarna wordt de melk gekarnd, het vet wordt als het ware uit de melk geslagen. De boter, het vet, komt bovenop te liggen en de karnemelk onderop. De karnemelk tappen wij uit de ketel en vullen wij als eerste af in de melkflessen. Uiteindelijk blijft er boter over. Die wassen, kneden, verpakken en verkopen wij ook. Dit proces levert dus twee producten op’. Dirk verkoopt zijn zuivelproducten voornamelijk aan boerderijwinkels in de regio. ‘Ook op de boerderij van mijn ouders verkopen wij mijn zuivelproducten aan mensen uit de omgeving die vaak op vaste tijden bij ons boodschappen komen doen’ zegt Dirk.  

Melkflessen en inmaakpotten met een ambachtelijke uitstraling                         

InmaakpotjeZijn zuivelproducten verkoopt Dirk in de glazen melkflessen en inmaakpotten zoals wij die van vroeger kennen. Eens in de zoveel tijd koopt Dirk een volle vrachtwagen glazen melkflessen en inmaakpotten die volgens hem altijd keurig op tijd en volledig worden geleverd. Over het bestelproces bij Glazen Flessen en Potten is Dirk zeer tevreden: 'Ik vind de glazen melkflessen en inmaakpotten heel eenvoudig online te bestellen'. Dirk heeft bewust voor glas gekozen: ‘Het geeft mijn producten een mooie en ambachtelijke uitstraling. Daarnaast is glas milieuvriendelijk en recyclebaar. Ook doet glas de smaak veel meer ten goede, sommige mensen proeven namelijk plastic als producten daarin zijn verpakt’. Zijn klanten zijn zeer te spreken over het materiaal en de uitstraling waarin zijn producten worden verpakt. Sommige klanten brengen de glazen flessen en potjes naar de glasbak, anderen hergebruiken ze als vaas of waterfles. De etiketten print en plakt Dirk zelf op de producten. Zijn tip aan andere ondernemers: ‘Test of het etiket ook in de koeling op het glaswerk blijft plakken’.                                                              

Nieuwsgierig geworden? 

Ben je nieuwsgierig geworden naar de producten van de Ambachtshoeve? Bezoek dan de website van de Ambachtshoeve. Wil je net als Dirk jouw producten ook van een mooie en ambachtelijke uitstraling voorzien? Check dan ons assortiment. Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze van een geschikte verpakking voor jouw producten? Dan kun je altijd contact opnemen met onze medewerker: 0320 - 266 166 of: info@flessenenpotten.nl.