Flessen en potjes met een thema

Video’s bewerken, producten maken en verkopen of tuinieren: Arbeidstrainingscentrum de Morgenster maakt dat voor mensen met autisme mogelijk. ATC de Morgenster is een onderdeel van stichting Ons Tweede Thuis, waar mensen met een verstandelijke beperking, autisme en niet aangeboren hersenletsel voor een woonvoorziening en dagbesteding terecht kunnen. Bij ATC de Morgenster verrichten mensen met autisme werkzaamheden, die heel graag werkervaring op willen doen.

 

Glazen pot

Klaarstomen voor de arbeidsmarkt

Jolien begeleidt cliënten van ATC de Morgenster: ‘Mijn collega’s en ik ondersteunen onze cliënten bij de werkzaamheden die ze bij ons verrichten. De cliënten krijgen soms een jobcoach toegewezen, die nagaat of ze uiteindelijk stabiel genoeg zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Sommige cliënten hebben die ambitie niet, zij blijven bij de Morgenster voor dagbestedingen’. ATC de Morgenster beschikt over diverse afdelingen waar de cliënten werkervaring op mogen doen. Er is een bakkerij, een moestuin, een afdeling om video’s en dia’s te digitaliseren, een afdeling om websites te ontwerpen en er is een afdeling waar producten worden ontwikkeld die de cliënten van ATC de Morgenster verkopen aan winkeltjes en op markten.

 

 

 

 

 


Snoephartjes en chocolaatjes in glazen potjesGlazen pot

‘De producten die onze cliënten maken verschillen nogal, het hangt af van bepaalde thema’s en van wat er bij onze cliënten past. Rondom Valentijnsdag vullen ze bijvoorbeeld een ‘potje vol liefde’ met snoephartjes. Of aan het einde van het schooljaar een potje met chocolaatjes voor de meesters en juffen’, zegt Jolien. Alle producten worden door de cliënten van ATC de Morgenster verkocht op markten en aan winkeltjes in de omgeving. De opbrengst van de producten gaat naar onze stichting, waar bijvoorbeeld de glazen potjes voor onze producten van worden gekocht. ‘Soms krijgen we fooi van klanten, dat gebruiken we om aan het eind van het jaar met alle cliënten te bowlen. Dat vinden ze geweldig!’, zegt Jolien.

 

Bijzondere flessen en matchende deksels

‘Wij hebben er bewust voor gekozen om onze creaties in glas te verkopen, omdat het onze producten een mooiere uitstraling geeft en onze klanten daar altijd zeer over te spreken zijn’, zegt Jolien. Voor het verpakken van de producten zoeken Jolien, haar collega’s en de clienten altijd naar nieuwe creatieve mogelijkheden. Daarom vindt ze het zo fijn dat Glazen Flessen en Potten over een uitgebreid assortiment beschikt en dat er ook keuze is uit bijzondere flessen en potjes. ‘De flacon fles bijvoorbeeld, daarvan willen wij wensflesjes maken. Vorig jaar gebruikten wij de kerst fles om te vullen met verlichting. Die verkochten onze clienten rondom de feestdagen als decoratie fles’, zegt Jolien. Jolien denkt ook heel bewust na over de sluiting van de flessen en potjes: ‘Een potje liefde krijgt natuurlijk geen zwarte deksel. Gelukkig kunnen we via de webshop ook andere kleuren bestellen die met verschillende thema’s matchen en ook nog eens op alle potten passen’.


Nieuwsgierig geworden?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de activiteiten en producten van ATC de Morgenster? Bezoek dan de website van Ons Tweede Thuis. Ben je benieuwd naar ons bijzondere assortiment? Check dan de webshop. Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze van een geschikte verpakking voor jouw producten? Dan kun je altijd contact opnemen met onze medewerker via: 0320 - 266 166 of: info@flessenenpotten.nl.