Flesje likeur bij Gebaksjuwelier voor bakken van glutenvrije koekjes

 

De GebaksjuwelierBanketbakker Paula Onink is eigenaar van de glutenvrije banketbakkerswinkel, de Gebaksjuwelier.
Het enthousiasme bruist er vanaf! De passie voor zowel het bakken als het eten van glutenvrije taart is groot. Haar eigen taartenwinkel is een droom die uitgekomen is. Vanaf haar 18e groeide haar passie voor koken en bakken. Tijdens haar werk in de gehandicapten zorg bakte zij vaak heerlijke appeltaarten met cliënten. Taarten bakken was leuk, te leuk! Dit was uiteindelijk de doorslag om de opleiding banketbakker te volgen.


Glutenvrij zag er niet lekker uit
Paula mag zelf gluten eten en vindt de glutenvrije producten zelf ook lekker. Het is lastig mooie en lekkere glutenvrije producten te vinden, dat moet beter kunnen! 

“Het is niet altijd even gemakkelijk. Wij hebben ook echt wel eens producten die te droog zijn en niet in de winkel komen.”  


Glashelder alle glutenvrije recepten op de website
Oke, niet alle recepten staan op de website. Wel heel veel recepten van koekjes en taarten zijn terug te vinden op de website van de gebaksjuwelier. Het delen van recepten en informatie over glutenvrij eten maakt het mensen met coeliakie gemakkelijker.


“Verbazing zal ik het maar noemen, hoe geheimzinnig collega bakkers doen over hun recepten. Het is mooi om te zien hoe mensen genieten van het bakken en lekker glutenvrij eten.”
Vertelt Paula Onink trots.


De openheid maakt het klantcontact leuker en de gesprekken diepzinniger. Van de vaste klanten weet Paula vaak de ingrediënten waar zij allergisch voor zijn. Dat is vaak heel wat meer dan alleen gluten. 

Koffielikeur in glazen flesjeFlesje koffielikeur als relatiegeschenk
In verschillende recepten wordt likeur gebruikt. Deze likeuren maken zij zelf. Klanten van de Gebaksjuwelier hebben daarom in december een klein flesje eigen gemaakte vanillelikeur of koffielikeur gekregen. Zo kunnen klanten zelf bijvoorbeeld vanille koekjes bakken. Een super leuke actie met leuke reacties.


De likeur zit in kleine mini flesjes van glazenflessenenpotten.nl. Dit jaar is Paula bezig met het ontwikkelen van glutenvrije chocoladetaart met sinaasappel. Dus misschien in december wel kleine flesjes Sinaasappellikeur?Weckpotten koek- en broodmixWeckpot met Chocolate chip cookies!
Voor de doe-het-zelver/thuisbakker heeft de Gebaksjuwelier de bekende weckpotten met koekjesmix. Geen nieuw concept maar ook deze zijn glutenvrij. De mix voor chocolate chip cookies, havermoutframbozen koek, broodmix licht meerzaden en donker meerzaden is een succes.

Paula krijgt hele leuke reacties op de potten. Het ziet er leuk uit en is leuk als cadeau. Na het bakken van de koekjes kan de weckpot gebruikt worden als koekjespot. Heb je geen bestemming voor de lege pot? Dan neemt de Gebaksjuwelier de pot gewoon weer terug!


Glutenvrij verpakkingsvrij?
Toen de Gebaksjuwelier in de steigers stond, was de verpakking een belangrijk vraagstuk. Hoe kunnen koekjes, broden, gebakjes en taarten veilig bij de klant thuis komen zonder al te veel plastic? Het vraagstuk is nog lang niet naar wens opgelost. Een goede stap in de richting is het statiegeld op de glazen potten. Eén van de kleine stappen om het milieu minder te belasten.


Benieuwd wat de Gebaksjuwelier nog meer doet om milieu te ontlasten? Lees op de website het hele verhaal. 


Jaren geleden had Paula geen flauw idee hoe ze het allemaal ging aanpakken. Had zij gewacht totdat ze alle ins en outs van het ondernemerschap op een rijtje had, dan was de Gebaksjuwelier nu nog steeds een fictief begrip. Soms moet je gewoon de sprong in het diepe maken. Dat heeft zij gedaan en kijk het resultaat: www.glutenvrijgenieten.nl


In 2016 heeft zij personeel aangenomen om het juweliersgehalte van de gebakjes en de service in de winkel naar een nog hoger plan te brengen.