Verrassende smaken in medicijnflessen

Wat Manenwolf’s Rokerij & Foodlab doet is helemaal van deze tijd. Deze Rotterdamse onderneming neemt authentieke voedselconcepten en vertaalt ze naar nu. Om precies te zijn: Manenwolf ontwerpt nieuwe smaken en etenswaren op basis van ouderwetse conserveringstechnieken, zoals roken, siroperen, drogen, pekelen of fermenteren. Vaak worden ze dan bewaard in glas.

Het zijn technieken die vaak eeuwen geleden zijn ontwikkeld, met maar één doel: ons eten langer bewaren. Denk bijvoorbeeld ook aan wecken in glazen potten. We haalden onze bloemkool niet uit Frankrijk of onze druiven uit Zuid-Afrika. We aten wat er in de buurt groeide of leefde en daar bewaarden we wat van voor de winter. Tegenwoordig hoeven we eten niet meer echt te conserveren en gebruiken we die technieken alleen voor de smaak.

Ontwikkelen in de voedselspeeltuinCider in glazen medicijnfles

Manenwolf’s Rokerij & Foodlab gebruikt die oude technieken dus op een nieuwe manier, bijvoorbeeld door een onderdeel of ingrediënt aan te passen, op zoek naar nieuwe en verrassende smaken. Eigenaar Sasker Scheerder legt het uit: “Ze zijn vaak ontstaan aan de hand van bepaalde ingrediënten, zoals het pekelen van haring. Zout toevoegen aan haring is natuurlijk best logisch. Maar ik onderzoek in mijn foodlab of ik met die technieken ook iets nieuws kan maken, met andere smaken.” Vanuit dit idee werkt Sasker samen met ondernemers in de foodbranche. Hij noemt zijn foodlab dan ook de voedselspeeltuin. Zo heeft hij samen met Tempeh Ware een eetbaar servies ontwikkelt op basis van sojabonen.

Siroop in medicijnflessen

Daarnaast heeft Manenwolf’s Rokerij & Foodlab een kleine retaillijn van eigen producten die meestal in delicatessenwinkels worden verkocht. Ze gebruiken verschillende producten van glazenflessenenpotten.nl om die producten in te verpakken. De 500 ml en de 300 ml medicijnflessen het meest, bijvoorbeeld voor verschillende soorten siropen. Het zijn vaak heel specifieke smaakcombinaties die speciaal voor de horeca worden gemaakt om limonades mee te maken. Wat te denken van Chanh Muõi. Een siroop op basis van citroenen die ingelegd zijn in zout. Een vleugje laurier erbij en voilà. Superverfrissend!

Siroop in glas op basis van citroenenDiverse soorten glazen potten en potjes

Hoe Sasker bij glazenflessenpotten.nl terecht is gekomen? “Ik doe regelmatig vergelijkend onderzoek onder aanbieders van verpakkingsmateriaal. Glazenflessenpotten.nl heeft een helder en uitgebreid assortiment. Dus niet alleen standaard glazen flessen maar ook bijzondere vormen zoals druppelflessen en medicijnflessen. En natuurlijk diverse soorten potten en potjes.”


Goede handling en communicatie

“De handling en communicatie zijn ook prettig en netjes. Er zijn nooit gekke dingen met verpakkingen. Niet supersnel maar wel heel betrouwbaar, zo kun je het wel omschrijven. Met glaswerk is dat natuurlijk wel belangrijk. Ook al ben ik een kleine klant: die stabiliteit is voor mij wel belangrijk. Ik moet erop kunnen rekenen.”

 

“Stabiliteit is belangrijk. Ik kan er op rekenen.”

 

Benieuwd naar meer verrassende smaken van Manenwolf's Rokerij & Foodlab?
Kijk voor meer informatie en het achterliggende verhaal van deze conserveringstechnieken op:
https://www.manenwolfs.nl/