Jarworkshop op het Nova College

Jarworkshop Nova College

Met 14.000 studenten, 130 verschillende MBO opleidingen en 20 vestigingen is het Nova College een grote ROC in Noord-Holland. Voor met name het CIOS Haarlem/Hoofddorp: Sport, bewegen en gezondheid (SBG) is, naast onderwijs en bewegen ook inzicht krijgen in gezonde voeding voor hun studenten erg belangrijk. En binnen de CIOS opleiding SBG van de school, leren de studenten dit ook toepassen.

 

Petra van der Geer is docent Sport, Bewegen & Gezondheid en geeft onder andere de voedingslessen. Ze organiseerde daarom in het kader van Loopbaan en Burgerschap ‘Zorg voor de eigen gezondheid’ een jarworkshop voor haar studenten. Hiermee wil ze op een leuke manier de studenten bewuster maken van het belang van gezonde voeding.

 

Aandacht voor beweging en gezonde voeding

Met de tegenwoordige media aandacht voor o.a. obesitas en gezondheid en met het oog op het toekomstig werkveld van de studenten is het heel belangrijk om naast beweging ook het belang van gezonde voeding bij studenten onder de aandacht te brengen. Veel van haar studenten zullen in de toekomst in de praktijk te werk gaan als bijvoorbeeld gezondheidscoach of personal trainer. Een beroep waar naast beweging zeker gezonde voeding centraal staat.

 

‘Sport en beweging in combinatie met gezonde voeding is ontzettend belangrijk. Het is mijn missie om het belang van voeding door te geven aan mijn studenten.’ Aldus de docente van het Nova College in Haarlem.

 

Salade in conservenpot

Met het oog op gezonde voeding organiseerde Petra van der Geer een zogeheten jarworkshop. Voor het opleidingsonderdeel ‘Loopbaan en Burgerschap’ koos Petra voor een originele jarworkshop waarbij de studenten, aan de hand van een aantal leuke recepten, een workshop kregen over het maken van vrolijke en gezonde salades in glazen potten.

 

Voor de workshop gebruikten ze bij het CIOS Haarlem/Hoofddorp een Twist-off pot met een goud gekleurde Twist-off deksel. Omdat de potten in inhoud hebben van 650ml zijn ze zeer geschikt voor fruit, salades of ijs. Met de grote potten ontstonden leuke kleurrijke salades en door de mooie sluiting konden de salades langer bewaard blijven.

Twist-off pot

Petra van der Geer heeft het contact met Glazenflessenenpotten.nl als erg leuk en informeel ervaren. Door persoonlijk advies en snel contact was het prettig communiceren. Ze liet weten erg blij te zijn met de glazen potten en het uiteindelijke resultaat van de workshop.

 

‘Zowel de studenten als medewerkers waren erg enthousiast over eindresultaat, een gezonde, vrolijke salade in een mooie pot!’ Het was een geslaagde workshop en gaan het in de toekomst zeker weer organiseren!’ Aldus Petra van der Geer.

 

Meer weten? Kijk dan hier voor meer informatie over de CIOS opleidingen bij het Nova College.