Texelse historie met Wijnhuis Texel

Sinds 1962 is Wijnhuis Texel een bijzondere slijterij. Eigenaresse Danielle vertelt: “Wij zijn de derde opvolgers van het bedrijf. Samen met mijn man heb ik 10 jaar een restaurant gehad, 5 jaar geleden zijn we dit avontuur aangegaan. Wijnhuis Texel verkoopt uitsluitend eigen gemaakte dranken, waaronder veel likeuren, kruidenbitters en natuurlijk onze beroemde, zeer oude Texelse jenever en gin en nog heel veel meer! Ook verkopen wij heerlijke betaalbare wijnen.”

Na een bezoek aan Wijnhuis Oosterend is het afgelopen met ongeluk, tegenslag, pech en eenzaamheid. Bezoekers gaan hier met liefde, voorspoed, geluk en gezondheid de deur uit. Want de drankjes van Wijnhuis Texel zijn niet alleen lekker en mooi verpakt, ze dragen ook nog eens de namen van de mooiste immateriële zaken die een mens zich kan wensen. Dat past bij het bijzondere bedrijf in het dorpshart van Oosterend, dat is uitgegroeid tot een echte bezienswaardigheid. De winkel straalt de sfeer uit van de Texelse historie. Dit gevoel wordt versterkt door de bijzondere accessoires in de winkel. Een groot assortiment Texelse dranken zoals strender stropertje, strandwandeling, gortbuker etc. zijn hier verkrijgbaar. Onder de nostalgische slijterij bevindt zich een imposante wijnkelder. Hier zijn bijzonder mooie wijnen te koop, in alle prijsklassen. Ook zijn hier de likeuren op de tap te vinden.

 

Texelse gortbukers

Proeverijen op Texel

Eigenaresse Danielle vertelt: “Ik geef heel veel proeverijen, voor de likeuren en kruidenbitters kan men hier altijd terecht. Wij hebben een gezellige stamtafel in onze kelder waar het een en ander altijd geproefd kan worden. Zowel individueel als gezelschappen komen hier langs. Wijnproeverijen zijn op bespreking. Lekker ongedwongen met hapjes, brood met smeersels, oude kaas en hamsoorten.”

 

Webwinkel Texelse dranken

Wijnhuis Texel heeft naast de website ook een webwinkel waar de producten besteld kunnen worden met uitsluitend zelf gemaakte producten. Met een mooi assortiment van bitter naar zoet en van ouderwets naar hip, zit er voor iedereen wel iets bij. Eigenaresse Danielle vertelt: “Het idee van de webshop is dat de klanten thuis ook een klein beetje Texelgevoel kunnen beleven. Eenmaal een product van ons gedronken, wil je niet anders meer. Wij pakken het eventueel ook in als cadeau of verzenden het direct naar een jarige of bedrijf. Wij leveren door heel Europa, veelal naar Duitsland.”

 

Pure en natuurlijke ingrediënten

In de dranken die de winkel verkoopt zitten verschillende nootsoorten, fruitsoorten, maar ook kruiden verwerkt. In de gortbuker zitten bijvoorbeeld geneeskrachtige/Zweedse kruiden, deze zijn heilzaam en gezond. Ook is het een bitter met weinig suikers. Alle producten zijn natuurzuiver, er worden geen conserveringsmiddelen of klaringsmiddelen gebruikt.
Het zijn eerlijke producten uit een bijzondere winkel waar klanten ook voor de beleving en het stukje Texelse historie komen.

Wijnhuis Texel maakt gebruik van miniatuurflesjes en medicijnflessen die geleverd worden via glazenflessenenpotten.nl. “Ik heb vele likeuren in onze tap hoek en daar heb ik hele leuke kleine diverse flesjes voor nodig, zo kunnen de mensen ook een klein beetje Texel gevoel meenemen naar huis of kado doen. Ook de miniaturen vullen wij af met onze kruidenbitters, soms pakken wij deze ook in voor goodiebags. En natuurlijk de medicijnfles, voor onze bijzondere kruidenbitter gortbuker. Het contact en de service bij glazenflessenenpotten.nl is goed met Jaqueline”, aldus Danielle.

Wijnhuis Texel slijterijTexelse historie in een fles

Benieuwd geworden naar Wijnhuis Texel en de producten?

Bekijk hier de website en de webshop;
www.wijnhuistexel.nl
www.texelsedranken.nl